Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Çalışmaları Dairesi tarafından kabul edilen “Öz Yurtta Kardeş Eli” isimli gençlik değişimi projesi kapsamında projenin ilk etabında 15 Kişilik Türk Kafilesi 20-27 Kasım 2017 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’de gerçekleştirilmişti.

Projenin 2.etabı 09 - 16 Şubat 2018 tarihleri arasında Kayseri’de gerçekleştiriliyor. 9 kişilik Azerbaycan Heyeti Kayseri Erciyes Kayak Eğitim Merkezinde konaklıyorlar.

Öğrenciler “Ortak Kültür” temalı çalışmalar ve tarihi-kültürel geziler yaparak Kayseri’deki Milli Mücadele Müzesi, Selçuklu Müzesi, Kayseri Gençlik Merkezi, Ağırnas Kasabası Mimarsinan Evi, Şehit Cennet Yiğit Kabri ve Kayseri Şehitliğini ziyaret ettiler.

Aynı zamanda şehrin bürokratlarıyla tanışma ve kariyer sohbetleri yapma imkanı bulan öğrenciler ilk ziyaretlerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici’ye yaptılar.

Ziyarette Eskici, “Azerbaycanlı kardeşlerimizi Kayseri’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtirken, öğrencilere farklı bir ülkede değil evlerinde olduklarını vurguladı” Ziyaret öğrencilerin Eskici'ye hediye takdim etmesi ve Eskici'nin öğrencilere hediyeler vermesiyle son buldu.

Bugün ise Kayseri Valisi Sayın Süleyman Kamçı Azerbaycanlı öğrencileri makamında kabul etti. Azerbaycanlı öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Kamçı, öğrencilere Kayseri’yi iyi tanımalarını ve döndüklerinde arkadaşları ile ailelerine Kayseri’nin tarihi ve kültürel yapısını anlatmalarını tavsiye etti.

              Vali Kamçı, “ Tek Millet İki Devlet” anlayışı doğrultusunda iki devlet arasında böyle projelerin hayata geçirilmesinin önemine değindi.

  Ziyaret karşılıklı hediyeleşmelerin ardından, Vali Kamçı ve öğrenciler günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.