Okullar Arası Futbol Küçük Erkekler İl Birinciliği müsabakaları bugün yapılan final maçıyla son buldu.

19 Şubat-12 Mart 2018 tarihleri arasında Argıncık Stadında ve final maçları ise Kayserispor Karpuzatan Tesisleri Futbol Sahasında düzenlenen Okullar Arası Futbol Küçük Erkekler Kategorisi İl Birinciliği Müsabakalarına 28 okuldan toplam 308 sporcu katıldı.

Osman Düşüngel Ortaokulu ve Burhan Dinçbal Ortaokulları arasında yapılan Kayseri futbol camiasından yoğun bir katılımla gerçekleştirilen final müsabakalarını Kayserispor futbolcusu Deniz Türüç, Kayserispor Başkanı Erol Bedir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, antrenörler, veli ve taraftarlar izledi.

Çekişmeli geçen şampiyonluk maçında rakibi Burhan Dinçbal Ortaokulu’nu penaltılarla yenen Osman Düşüngel Ortaokulu Kayseri şampiyonu oldu.

Dereceye giren takımlara kupa, madalya, başarı belgesi ve Kayserispor formaları Kayserispor sporcusu Deniz Türüç, Kayserispor Başkanı Erol Bedir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı tarafından verildi.

Ödüllerin ardından yapılan açıklamalarda Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir, “Kayserispor olarak bizde 12 ülkeden 14 yabancı oyuncu var. Oynattığımız Türk futbolcularında çoğu yurtdışından gelme. 80 milyondan toplasanız 2 veya 3 futbolcu 24 kişilik kadromuzda yok. Milli ve yerli oyuncu oynatmak istememize rağmen başarılı olmak için bunu yapamıyoruz. Biz kapılarımızı ardına kadar açtık. Bizler hep birlikte omuz omuza çalışıp futbol ve spor adına imkanlarımızı l kullanmanın çabası içerisindeyiz. Uzun yıllardır Kayseri’de bir birlik ve bütünlük havası var ama özellikle bu yıllarda kimse ‘Ben şuranın müdürüyüm’ demiyor ve bu çocuklar için ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı’da, “Bu dönem Kayseri’de spor lisemizi açtık. Bu lisenin açılışından sonra Erol Bedir başkanımızı ziyarete gittik ve durumu anlattık. Bizim derdimiz Kayseri’de Kayserispor’a altyapı oluşturacak öğrencilerimizi nasıl yetiştiririz diye uğraşıyoruz. Daha sonrada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile bir protokol imzaladık. Netice itibariyle bugün bunun başlangıcını yaptık. İlkokuldan başlamak üzere 50 kişilik bir taban oluşturarak öğrencilerimizi futbola başlatırız diye düşünüyorum. Bu bir temeldir. Çekirdekten yetiştireceğimiz bu öğrencilerimiz Kayserispor’a ve Türk sporuna temel oluşturacak diye düşünüyorum” diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise, “Kayserispor tesislerinin okullara ve öğrencilere açılması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Şehrin dinamiklerinin hepsi spor için bir araya geliyor. bu çocukların hepsi bizim evlatlarımız ve ülkenin geleceği. Takımların a kadroları hep yabancı takımlardan oluşuyor. İnşallah ilerleyen zamanda böyle genç sporcularımıza yetenek taramaları yapılarak bu tür faaliyetlerle ön plana çıkarıp onları Türk sporuna kazandırmak en büyük hedefimizdir” şeklinde konuştu.

1-Osman Düşüngel Ortaokulu

2-Burhan Dinçbal Ortaokulu

3-Sema Yazar Ortaokulu

4-Toki Şehit Levent Çetinkaya Ortaokulu