Karaman’da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Çeyrek Final müsabakalarında grubundan birincilikle çıkan Basketbol Erkek takımımız Yarı Finale yükseldi.

Sporun tabana yaygınlaştırılması ve kulüpler ile Milli Takımlara alt yapı oluşturulması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2013’ten beri uygulamaya koyulan Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) kapsamında düzenlenen Basketbol Çeyrek Final müsabakaları Karaman’ın ev sahipliğinde yapıldı.

8 – 11 Mart 2018 tarihleri arasında Karaman Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu ve Yunus Emre Spor Salonu’nda oynanan müsabakalarda 12’si kız toplam 24 takımdan 290 sporcu bir üst tura yükselme mücadelesi verdi.

Müsabakalarda bulunduğu gruptan birincilikle çıkan Kayseri Erkek Basketbol takımımız 6 – 8 Nisan 2018 tarihlerinde Kütahya’da yapılacak olan Yarı Final müsabakalarına katılma hakkı kazandı. Müsabakalarda grubu üçüncü olarak tamamlayan kız takımımız ise turnuvadan elendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici: Müsabakalarda grubu birinci olarak tamamlayan ve yarı finale yükselme hakkı kazanan Basketbol takımımızı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.