17. Avrupa Wushu Şampiyonası’nda 48 kiloda şampiyon olan Hayriye Türksoy memleketi Kayseri’de Türk Bayraklarıyla karşılandı.

Rusya’nın Başkenti Moskova’daki Wushu Palas’ta düzenlenen 17. Avrupa Wushu Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Kayserili sporcu Hayriye Türksoy, Avrupa Şampiyonu olarak şanlı Türk Bayrağımızı göndere çektirerek İstiklal Marşımızı okuttu.

Avrupa Şampiyonu Hayriye Türksoy dün akşam saatlerinde Kayseri’ye dönüş yaptı. Milli sporcuyu Erkilet Havalimanı’nda Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Murat Eskici, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş, sporcunun ailesi, sporcular ve vatandaşlar karşıladı.

Avrupa Şampiyonu olmaktan dolayı gururlu olduğunu dile getiren Hayriye Türksoy, şampiyona esnasında kürsüde İstiklal Marşı’nı dinlerken tüylerinin diken diken olduğunu söyledi. Ülkesini en iyi şekilde temsil ettiğine inandığını ve bu duygunun anlatılamayacağını belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Türksoy’un başarısında emeği geçen herkese teşekkür etti ve sporcumuzun Çin’de yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda yine ülkemize şampiyonlukla döneceğine inandığını belirtti.