Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 07-08 Temmuz 2018 tarihleri arasında Bursa’da düzenlenen Büyükler Atletizm Şampiyonası sona erdi.

20-21 Temmuz 2018 tarihinde Bulgaristan’da yapılacak olan Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası milli takım belirleme niteliği taşıyan yarışlar oldukça çekişmeli geçti. 59 ilden 361 sporcunun yarıştığı müsabakalarda Kayseri’yi Süleyman Bekmezci, Turgay Bayram, Ersin Tekal ve Seray Şentürk temsil etti.

1500 metre yarışlarında mücadele eden Süleyman Bekmezci ve 3000 metre engelli kategorisinde  Turgay Bayram şampiyonluk ipini göğüsleyerek altın madalyanın sahibi oldu. Ersin Tekal 3000 metre engelli kategorisinde ve Seray Şentürk 800 metrede kategorilerinde mücadele ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

Bu sonuçla sporcularımız Bulgaristan’da yapılacak olan Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, sporcuları ve antrenörleri Süleyman Altınoluk, Zehra Polat ve Kemal Koyuncu’yu tebrik ederek, katılacakları Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını belirterek başarılar diledi.