Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Talas Belediyesi ve Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Şampiyonası tamamlandı.

İki Bin rakımlı Ali Dağı'nda İran, Rusya, Güney Afrika ile Türkiye'den 93 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada yarışmacılar, 5 gün boyunca 100 kilometre uzaklıktaki mesafelere ulaşmaya çalıştı.

Şampiyonanın genel klasmanında, Serdar Tur birinci, Durali Karaca ikinci ve Hüseyin Tanrıverdi üçüncü oldu. Spor klasmanında Orkhan Merhalizade birinci, Hakan Akçalar ikinci ve Muhammed Yasir Özkesici de üçüncü sırayı aldı. Kadınlarda ise birinciliği Merve Gülşah Arslan, ikinciliği Büşra Özkesici ve üçüncülüğü Cansu Atabey elde etti.

Dereceye giren sporculara ödülleri, Esma Hatun Sosyal Tesisi'nde düzenlenen törenle verildi.

Ödül Törenine  önceki dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ve yamaç paraşütü pilotları katıldı.