Bisiklet Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Erciyes A.Ş.’nin organize ettiği Uluslararası 2.2 Kapadokya Bisiklet Turu heyecanı sona erdi.

Bisiklet Federasyonunun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Uluslararası 2.2 Kapadokya Bisiklet Turu 13-16 Eylül 2018 tarihleri arasında Nevşehir ve Kayseri’de yapıldı.

Türkiye'nin yanı sıra 9 ülkenin profesyonel bisiklet takımlarından 64 sporcu, uluslararası geçerliliği olan puanları ve kupayı almak için pedal çevirdiler.

Bisiklet turunun ilk etabında Nevşehir’de Diriliş meydanından start alan yarışların, ikinci etabında bisikletçiler Nevşehir'den başlayarak, İncesu,  Develi istikametinden Erciyes Dağı'na tırmandı.

Bisiklet turunun son etabında ise sporcular Cumhuriyet Meydanında başlayan 114 kmlik parkurda pedal çevirerek bitiş çizgisine ulaşmak için mücadele ettiler.

Yarışlar sonunda milli takımımız büyük başarıya imza atarak 3 etapta da şampiyonluğun sahibi oldular. Burada aldıkları sonuçlarla ülke puanını artıran sporcularımız Romanya’da yapılacak olan Balkan Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar.

Yarışlar sonunda dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen tören ile verildi. Sporculara Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Mehmet Hanilçi, Erciyes Aş. Genel Müdürü Dr. Murat Cahit Cıngı, Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Ataş, Spor Şube Müdürü Yakup Deliktaş ve Federasyon yetkilileri tarafından takdim edildi.

Yarışların sonuçlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://bisiklet.gov.tr/international-tour-of-cappadocia-2-2-14-16-september-2018-2/