Türkiye Karate Federasyonu’nun 2018 yılı faaliyet programında yer alan 5. Cumhuriyet Kupası İller Arası Karate Turnuvası 06-07 Ekim 2018 tarihleri arasında Sivas’ta yapıldı.

4 Eylül Spor Salonunda büyük bir heyecanla sahne olan turnuvaya Kayseri, Ankara, Karaman, Diyarbakır, Giresun, Ordu, Trabzon, Kırıkkale, Amasya, Samsun, Nevşehir, Kırşehir, Kilis, Hatay ve Sivas illerinden 23 kulüp, 400 sporcu katıldı.

2 gün süren 400 sporcunun mücadele ettiği heyecan dolu turnuva 5 farklı kategoride yapıldı. İlk gün minik, ve yıldızlar tatamiye çıkarken, ikinci gün ise ümit, genç ve U21 yaş altında sporcular kata ve kumite dallarında yarıştılar. Sporcular tatamide derece elde edebilmek için rakipleriyle kıyasıya mücadele ettiler.

5. Cumhuriyet Kupası İller Arası Karate Turnuvasına 7 altın, 7 gümüş, 3 bronz madalyayla damgasını vuran Kayserili sporcularımız, turnuvada genel klasmanda ikinci oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, müsabakada derece alan sporcuları ve antrenörleri Tekin Balkaya’yı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Müsabakada derece alan sporcularımız ise şöyle;

Kaan Kandemir 1.

Bilal Arda Sarı 1.

Ecrin Çetin 1.

Mehdi Yüreğiçatal 1.

Zişan Gürsoy 1.

Ahsen Ergün 1.

Tarık Emin Şenkul 1.

Zeynep Sıla Biricik Çelik 2.

Fatma Sinem Yıldız 2.

Hatice Kübra Uzun 2.

Tuğba Kılıç 2.

Muhammed Bektaş 2.

Muhammed Fatih Özdil 2.

Mustafa Yüreğiçatal 2.

Tuğba Kılıç   Kata 3.

Yağız Şen 3.

Hilal Aşçı 3.