19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Milli Mücadelenin 100.yılında büyük bir coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Kadir Has Kompleksinde düzenlendi. Etkinliğe Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Ercan Teke, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Vali Yardımcıları, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Selçuk Aygün, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, 1. Komando Tugay Komutanı Ersin Altay, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akıni Adalet Komisyon Başkanı Dursun Büyükbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İl Protokol Üyeleri, çok sayıda vatandaş ve sporcu katıldı.

İl Müdürlüğü Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Sahada düzenlenen kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, " Bu gün vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için gençlerimize büyük görev düşmektedir. Bu ülke hiç de kolay elde edilmedi. Binlerce şehit vererek, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu emaneti gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen sorumluluğumuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Birlik ve bütünlüğümüze karşı her türlü saldırıda daha fazla kenetlenerek, huzur ve güvenliğimizin bozulmasına fırsat vermemelisiniz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şiir dinletisi, Halk Oyunları Ekibinin gösterileri, Artistik Cimnastik Gösterisi, Gençlik Merkezi Gönüllülerinin hazırladığı müzik dinletisi, taekwondo gösterileri, Kayseri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Ayyıldız koreografisi protokol üyelerinden alkış aldı.

Gösterilerin ardından müsabakalarda dereceye giren sporculara Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Ercan Teke ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve İl Protokolü tarafından ödülleri verildi. Kutlama Programı protokol üyelerinin stantları dolaşması sonrasında son buldu. 

 Atatürk Spor Kompleksinde yapılan Kutlama Programının akabinde Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç Argıncık’ta oynanan Anadolu Erciyes Eng.-Ortahisar Belde S.K.Ampute Futbol 1.Lig Müsabakasını izlediler.