19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici’nin Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ile başladı.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebi ile katılım sınırlı tutuldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici’nin Atatürk Anıtına Çelenk sunmasının ardından, Anıt önünde saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan İl Müdürlüğü Personeli, salgına karşı sosyal mesafe önlemi almayı unutmadı.

Tören sonrası açıklama yapan İl Müdürü Murat Eskici; "İstanbul'dan Samsun'a yapılan bir yolculuk sonucu yakılan bağımsızlık ateşinin 101'inci yıl dönümünü kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atılmasını ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlamak amacıyla burada bir araya geldik. Gönül isterdi ki bu etkinliği daha büyük bir coşku ile genç kardeşlerimizle bir arada yapalım. Bu sene salgın tedbirlerine uyarak, kutlamaları evimizden yapıyoruz.

Buradan Yarınlarımızın teminatı sevgili Genç kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Milletimizin bekası için "Evlerimizde kaldığımız”, bu sıkıntılı günlerden kurtulduğumuzda, kurulacak “yenidünya düzeninde, bugünleri fazlasıyla telafi edeceğiz. Koşullar ne olursa olsun, daha çok çalışacak, ülkemizi zirveye taşıyacağız. Üretimde verimliliği artıran sürekliliğe katkı sağlayacak, insansız araçlar, iletişim teknolojileri, yapay zeka, nano teknoloji, biyo teknoloji’de ön plana çıkacağız.

Sevgili Gençler! Bu salgın günlerinde evlerinizde kalırken, “oku hedefe daha hızlı ve şiddetli salıvermek” için, “kirişlerinizi” sonuna kadar germeye bakın! Sizin heyecanınıza, aksiyonunuza, bitmek tükenmek bilmeyen çalışma azminize, sınırsız hayallerinize ihtiyacımız var. Kendinize güvenin, biz size güveniyoruz.

İnanıyoruz ki, 19 Mayıstaki şahlanan Ruh, senin içindeki ruhundur. “Fıtrat değişir sanma! Bu kan, yine aynı kandır. “Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından gençlerimiz ve sporcu kardeşlerimizle birlikte evlerimizde hazırlamış olduğumuz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama programı bugün saat 14:00’da İl Müdürlüğü Sosyal Medya hesapları ve Kayseri Televizyonlarımızda yayınlanacaktır. Buradan tüm halkımızı programımızı izlemeye davet ediyorum” dedi.