25-26 Temmuz 2020 tarihleri arasında Eskişehir’deki Sazova Parkı Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi’nde yapılan Olimpik Deneme yarışmaları büyük heyecana sahne oldu.

400’ü aşkın sporcunun mücadele ettiği Olimpik Deneme Yarışlarında ilimiz Tohm sporcusu Burak Ağca 2000 metre su engelli U18 kategorisinde World Athletics’in yeni kuralları uyarınca 83.8 santim yüksekliğindeki engelle ilk kez koşulan yarışta 6:05.31’lik performansı ile, “en iyi derece” ünvanını elde ederek birinci oldu.

800 metrede yarışan sporcumuz Ramazan Barbaros’da büyük erkekler kategorisinde 1:51.96’lık derecesiyle birinci oldu.

Bir diğer Tohm sporcumuz Burak Karataş’da genç olmasına rağmen büyükler kategorisinde yarışarak 200 metrede birinci olarak adını finale yazdırdı. Sporcumuz final yarışlarında ise 21.95’lik derecesiyle üçüncü oldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, gelecek ay yapılacak olan Türkiye Şampiyonası ve Süper Lig öncesinde kendilerini test eden sporcularımız başarılarıyla Kayseri’nin adını duyurdular. Sporcularımızı ve antrenörleri Süleyman Altınoluk ve Zehra Polat Şarvan’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.