19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 15-21 Mayıs 2021 tarihleri arasında çeşitli faaliyetler ile gerçekleştirilecek olan Gençlik Haftası Kayseri Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan Gençlik Haftası faaliyetleri, çelenk sunma töreniyle Kayseri’de start aldı.  

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanında yapılan törene tüm Dünyayı ve Ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebi ile katılım sınırlı tutuldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın Atatürk Anıtına Çelenk sunmasının ardından, Anıt önünde saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan İl Müdürlüğü Personeli, salgına karşı sosyal mesafe önlemi almayı unutmadı.

Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 15 Mayıs Gençlik Haftası başlaması münasebetiyle bugün Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu ile başladı. Pandemi süreci dolayısıyla burukta olsa kurallara uyarak törenimizi gerçekleştirdik.  19 Mayıs, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’ya çıkışı, aynı zamanda Milli Mücadelenin başlangıcının en önemli günlerinden birisi. Ulu Önder Atatürk bu güzel günü Geleceğin teminatı olan gençlerimize armağan etmiştir. Bizde yıllardır bugünü coşkuyla kutluyoruz. İnşallah temennimiz pandemi sürecinin kalkması ile birlikte yine coşkunun heyecanın sportif ve gençlik faaliyetlerinin daha fazla katılımın olduğu günleri göreceğiz.  Bunun yanında İl Müdürlüğü olarak Dijital ortamda olmak üzere Maske Mesafe ve Temizlik kurallarına uyarak ederek faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz.  Başta Türk Milletinin Gençlik ve Spor ailemiz olarak gençlerimizin ve şehrimizin 15 Mayıs Gençlik haftası kutlu olsun diliyorum.