Ampute Futbol Kulüpler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı Melikgazi Belediyesi ev sahipliğinde İlimizde gerçekleştirildi.

Kayseri Uygulama Oteli’nde gerçekleşen toplantıya, Ampute Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Faruk Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Musa Soykarcı, Melikgazi Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanı İbrahim Bozdağ ve  çok sayıda kulüp başkanı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kulüpler Birliği Başkanı Faruk Şahin, şöyle dedi: “Kulüpler birliğimizin merkezi Ankaradır. Yönetim kurulumuz, 7 ilden oluşmaktadır. Yönetimde Kayseri, Konya, Ordu, Samsun, Batman, Mersin ve Ankara olmak üzere 7 ilimiz var. Ampute Spor Kulüpleri Birliği’nin amacı, giderek popülaritesi artan, başarıları ile gözdolduran engellilerin ve engelsiz yaşamın hayat geçirilmesinin sonuçlarını son üç yılda gördük. Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliği yıldızımızı parlattı. Bizlerde bu işin mutfağı olan kulüpler olarak kulüplerimizin müşterek sorunlarını çözebilmek, kulüplerimizin gelişmesi ve büyümesi için projeler yapabilmek, branşımızı ileriye taşımak istiyoruz.”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı şunları kaydetti: “Amatör Kulüpler Birliği toplantısına hoş geldiniz. Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak burada böyle bir toplantıya iştirak etmekten dolayı çok mutluyum. Biz, kurum olarak spor ve sporcunun yanındayız. Engellerin kaldırılması anlamında uzun zamandır mücadele ediyoruz. Burada gördüğüm tablodan dolayı heyecanlandım ve mutlu oldum. Bir spor yöneticisi olarak böyle bir birliğin oluşması beni memnun ediyor. Hemen hepinizi tanıyorum. Bu işler kolay ortaya çıkmıyor. Mücadele sonucu bu oluşumu kurdunuz. Bu toplantının ev sahipliğini yapan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na da teşekkür ediyorum.”

Amatör Spor Kulüpleri Federayon Başkanı Musa Soykarcı, ise şöyle dedi: “Sporun yıllardır içerisindeyiz. Ampute Futbol Kulüpler Birliği’nin toplantısının Kayseri’de olmasından dolayı çok mutluyum. Kayseri’de çok güzel bir birlikteliğimiz var. Yaptığınız çok kıymetli bir iştir. Bu tarz işleri yapan kişleri kahraman olarak görüyorum.”