19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Milli Mücadelenin 103.yılında büyük bir coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Atatürk Spor Salonunda düzenlendi.

Kutlama programına Kayseri Valisi Sayın Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Sayın Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Abdulkadir Akın, İl Emniyet Müdürü Sayın Kamil Karabörk, Talas Belediye Başkanı Sayın Mustafa Yalçın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Ali İhsan Kabakcı, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Sayın Şaban Çopuroğlu Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Sayın Adnan İncetoprak, Kayserispor Kulüp Başkanı Sayın Berna Gözbaşı, İl Protokol Üyeleri, çok sayıda vatandaş ve sporcular katıldı.

İl Müdürlüğü Atatürk Salonunda düzenlenen kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Akabinde Uluslararası öğrencilerin koro eşliğinde Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okumasının ardından, Erciyes Zirve Tırmanışı gerçekleştiren dağcılarımız tarafından getirilen Türk Bayrağı Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’e teslim edildi.

Törenin Açılış Konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı; “19 Mayıs, bundan bir asır önce Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesinin kısa sürede tüm yurda yayılmasıyla birlikte, milli mücadelenin fiili olarak başladığı tarihi gündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve Milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un, 103. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Aziz milletimizi istiklal mücadelesinde birleştirip, bu destansı mücadeleyi zafere taşıyarak son devletimiz Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla yâd ediyor, başta gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından; Halk Oyunları ve Zeybek gösterisi, Şerife Bacı gösterisi, Şiir Dinletisi, Cimnastik gösterisi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. organizasyon ekibi tarafından hazırlanan Zumba ve Spring gösterisi ve Karate - Kata gösterisi düzenlendi.

Kutlama programı sporcularımız ile hatıra fotoğrafı ile son buldu.