Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Erciyes Üniversitesi Kampüsü içerisine yapılması planlanan yeni Yurt Binaları için incelemelerde bulunuldu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü teknik konulardan sorumlu Mustafa Akyüz ve Nusret Kaya Yapılması planlanan yeni yurt binalarının arsa ve fizibilite çalışmalarını inceledi.

Yurtların yapılacağı bölgede incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç açıklamasında  “Dört tane üniversiteyi bünyesinde barındıran, yetmiş beş bin civarında öğrencisi olan güzel şehrimiz Kayseri'ye iki ayrı yurt yapılacağını açıklamaktan mutluluk duyuyorum. Gençlik ve spor Bakanlığımızın yapmış olduğu, gerçekten öğrencilerimizin içine sinen, ailelerin her zaman takdir ettiği ve adeta başvuru yoğunluğu yaşanan yurt ihtiyacını karşılamak üzere nitelikli üniversitelerimize yakışır bir şekilde hizmet edecek olan yurt çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Gençlik ve Spor Bakanımızın başlattığı bu çalışmalar şehrimiz açısından özel önem taşıyor. Erciyes Üniversitemize de her zamanki gibi uyum içerisindeki çalışması ve arsa konusundaki desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Talas Belediyemiz ile birlikte dayanışma içerisinde en kısa zamanda planlamadaki taleplerini hayata geçirip, çalışmaların yapılmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise; Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Erciyes Üniversitesi Kampüsü içerisine yapılacak olan Yurt ile İlimizdeki Yurt sorununun ortadan kalkacağını belirterek. “Gençlerimizin daha donanımlı, huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim hizmetlerini alabilmeleri için yapılacak olan yurdumuzun yerini inceledik. Yurtlarımızın yapılması için yer tahsisi yapan Erciyes Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış’a ve katlılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ediyorum dedi.