19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 15-21 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek Gençlik Haftası İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın Atatürk Anıtına Çelenk Sunması ile başladı.

Talas Gençlik Merkezi Halk Oyunları gösterisi akabinde başlayan Çelenk Sunma Töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı Okunmasıyla son buldu.

Gençlik Haftası'nı dolu dolu etkinliklerle geçireceklerini söyleyen İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Haftası münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi Gençlik Haftası'nın da başlangıcını bugün itibariyle başlatmış bulunuyoruz. Milli mücadelemizin çıkış noktası olan ulu önder Atatürk'ün tüm Anadolu'yu kapsayan meşalesi ile birlikte gençlerimize armağan ettiği bu bayramda haftayı da bizler Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri organizasyonlarla başlatıyoruz. Bizler bayramlarımızı gençlerimiz ve çocuklarımızla birlikte son yıllarda çok daha dolu çok daha farklı bir şekilde kutluyoruz. Haftaya yaygınlaştırdığımız programlarımız var. Bu programların içerisinde hem tüm sivil toplum kuruluşlarımızla, büyükşehir ve ilçe belediyelerimizle birlikte çok çeşitli organizasyonlar yapıyoruz. Bugün de Talas Belediye Başkanımız Mustafa Yalçın'la beraberiz. Kendilerinin öncülüğünde de başta ilçemizde ve diğer alanlarda da çok güzel gençlik organizasyonları da yapıyoruz. Bu haftanın nihai amacı gençlerimizi dolu dolu etkin bir faaliyetle birlikte bayramın güzelliklerini, farklılıklarını ve aynı zamanda gençlere sağladığımız tüm çalışmaları da sunabilmek. Bu vesile ile başta emeği geçen tüm büyüklerimize ve gençlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah 19 Mayıs Cuma günü de tüm kutlama etkinliğini icra edeceğiz. Bu vesile ile de başta etkinliklere katılan sporcularımıza, gençlerimize ve bu etkinlikleri destekleyen belediyelerimize de şükranlarımı iletiyorum” dedi.