19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 15-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında çeşitli faaliyetler ile gerçekleştirilecek olan Gençlik Haftası, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı.

Törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı,  Şube Müdürleri, Gençlik Merkezi Müdürleri, sporcular ve İl Müdürlüğü personeli katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan Gençlik Haftası, Kayseri’de İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın Atatürk Anıtına Çelenk sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla son buldu.

Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı; “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik Haftası 105. yılı etkinliklerini bugün başlatıyoruz. 

19 Mayıs, ezelden beri hür ve onurlu yaşamaktan asla taviz vermeyen aziz milletimizin yüz yıllardır sahip olduğu sarsılmaz iradesinin, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun uyanış günüdür. Cumhuriyet tarihimizde gençlerimize birçok bayram armağan edilmiştir. 19 Mayıs’ta gençlere armağan edilen bu önemli bayramlardan biridir. Bu durum, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimize verilen değerin en güzel tezahürüdür. İstiklalden İstikbale giden kurtuluş mücadelesinin en önemli çıkış noktalarından birisi olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 105. yıl dönümü. Bizler de İl Müdürlükleri olarak illerimizde dolu dolu programlar hazırladık. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 105. yılı herkese kutlu olsun. Bu haftayı dolu dolu sportif etkinliklerle ve gençlik faaliyetleriyle geçireceğiz” dedi.