19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Milli Mücadelenin 105.yılında büyük bir coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri bu yıl Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesinde düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleşen kutlama törenine, Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’in yanı sıra Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Garnizon Komutanı Tuğg.Haldun Taşhan, 1’inci Komando Tugay Komutanı Tuğg.Mesut Koçak, 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Hasan Volkan Güleryüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fatih Altun, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kurtuluş Karamustafa, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cengiz Yılmaz, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Vali Yardımcıları Ömer Tekeş, Adnan Tezcan, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğg.Hakan Dedebağı, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesinde düzenlenen kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okumasının ardından, Erciyes Zirve Tırmanışı gerçekleştiren dağcılarımız tarafından getirilen Türk Bayrağı Valimiz Sayın Gökmen Çiçek’e teslim edildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda ilk adımı oluşturan ve Milletimizin kaderini değiştiren 19 Mayıs 1919’un, 105. yıl dönümünü milletçe hep birlikte kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişip yücelmesi ancak Türk gençliğinin çalışmalarıyla, onların ruh ve fikir atılımlarıyla sağlanabilir. Büyük Türk Milletinin bağımsızlığı için millet ve toprak bütünlüğüne el uzatanlara karşı direnişin 105. yıl dönümünde, atalarının Türk gençliğine güvenmekle ne kadar haklı olduğunu ortaya koyan temiz, çalışkan, dürüst, vatansever ve onurlu Türk Gençliğinin ve Büyük Türk Milleti'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından; 500 kişiden oluşan dev halk oyunları gösterisi büyük beğeni toplarken, Cimnastik ve Karate sporcularının gösterileri törene katılanlardan alkış topladı.

Valimiz Sayın Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri Talasgücü Belediyespor Futbol takımlarına ulusal müsabakalarda elde ettikleri derecelerden dolayı kupalarını ve ödüllerini vererek, gençlerin hem şampiyonluklarını hem de bayramlarını kutladılar.

Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, beraberinde protokol üyeleri ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Spor A.Ş., ErVa Spor Okulları, AGÜ Gönüllülük stantlarını ziyaret ettiler. Ziyaretin akabinde ise 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel 16 yaş ve üzeri katılımcılar ile düzenlenen “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Koşusunun” startını verdiler.

Program Erva Spor Okulları Valilik Kupası müsabakalarında dereceye giren sporculara kupa ve madalya takdimi ile son buldu.